Banderes de Xipre i de la Unió Europea.
Banderes de Xipre i de la Unió Europea.
Madrid

El govern espanyol creu que el rescat de Xipre és un bon acord "no extrapolable"

Fonts del ministeri espanyol d'Economia han assenyalat que no es pot parlar de "corralito" ja que, han dit, "l'únic que s'ha retingut és l'impost corresponent fins dilluns" i "la gent podrà moure els seus diners lliurement".

RedaccióActualitzat
El govern espanyol considera que el rescat europeu a Xipre és resultat d'un "bon acord" que "no és extrapolable a cap altre país".

Segons el
Ministeri d'Economia espanyol, es tracta "d'un bon acord perquè resol el problema de Xipre" i afegeix que és un "missatge molt clar" sobre l'estabilitat i sostenibilitat de l'euro.

Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro han acordat aquesta matinada un rescat de 10.000 milions d'euros per a Xipre, però a canvi de l'ajuda multimilionària dels seus socis, el nou govern de Nicòsia ha hagut de creuar una línia vermella i acceptar una quitança a tots els dipòsits.

Les fonts del ministeri espanyol d'Economia han dit que no es pot parlar de "corralito", ja que "l'únic que s'ha a retingut és l'impost corresponent fins dilluns" i "la gent podrà moure els seus diners lliurement".

Sobre si aquest acord és una fórmula extensible a altres països, les fonts d'Economia han recordat que Jeroen Dijsselbloem ja ha deixat clar que és un acord "específic" per a Xipre perquè té una situació "molt complexa" i un sector bancari "sobredimensionat, i per això aquesta situació no és extrapolable a cap altre país".
Anar al contingut