El govern espanyol contempla "tots els escenaris" i "instruments" per frenar l'1-O

El portaveu, Méndez de Vigo, assegura que "no hi haurà referèndum de secessió"

RedaccióActualitzat

"No hi haurà referèndum". Així de contundent ha estat el ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres, Méndez de Vigo ha volgut enviar el que ha definit com a missatge de tranquil·litat als catalans. Diu que l'Estat té tots els escenaris controlats per frenar la convocatòria de l'1 d'octubre.

El portaveu del govern espanyol assegura que l'executiu de Rajoy ha previst "tots els escenaris possibles i té els instruments necessaris" per fer front al referèndum:

"Vull tranquil·litzar tots els catalans que volen seguir sent catalans, espanyols i europeus: seguiran sent-ho perquè l'1 d'octubre no hi haurà referèndum de secessió"

El govern espanyol fins i tot no descarta aplicar l'article 155 de la Constitució, que permet la suspensió d'una autonomia. Preguntat per aquest punt, Méndez de Vigo ha admès que l'Executiu "contempla totes les possibilitats, té estudiades les respostes i actuarà en conseqüència".

Méndez de Vigo també ha parlat de la llei de transitorietat jurídica, presentada aquesta setmana. Diu que és un text que no respecta les garanties democràtiques més elementals i, un cop més, anuncia que el govern espanyol prendrà mesures:

"El govern ja va recórrer el referèndum de secessió i està declarat il·legal pel Tribunal Constitucional. Qualsevol acte preparatori que afecti urnes, paperetes, és il·legal, i qui ho faci n'haurà d'assumir les conseqüències"

Així és la llei de transitorietat: doble nacionalitat i cooficialitat del castellà

Méndez de Vigo diu que la llei només intenta "separar a Catalunya d'Espanya" i respon que no permetran "trencar 500 anys de viure junts", i que el govern "actuarà amb proporcionalitat i mesura, i amb la mà estesa al diàleg".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut