Un dels concentrats al Valle de los Caídos (EFE)
Un dels concentrats al Valle de los Caídos (EFE)
Madrid

El govern espanyol busca una fórmula jurídica per exhumar les despulles de Franco

La portaveu de l'executiu, Isabel Celáa, diu que "el govern no pot confirmar ni negar" que l'exhumació es faci aquest mes

RedaccióActualitzat

La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha insistit que la intenció de traslladar les despulles de Franco és ferma. La portaveu s'hi ha referit en declaracions a RNE, després de les protestes aquest diumenge al Valle de los Caídos contra l'exhumació de les restes del dictador. Isabel Celáa ha reconegut, però, que es tracta d'una qüestió complexa i que estan buscant la fórmula més adient per fer-ho.

"S'està configurant la figura jurídica que servirà per acomodar aquesta exhumació però és determinació del govern procedir a l'exhumació de les restes de Franco"

Sobre quan es farà el trasllat, la ministra ha explicat que "el govern no pot confirmar ni negar que es faci al juliol". "La intenció existeix, però òbviament volem fer-ho bé i amb totes les garanties", ha afegit Celáa.

Aquest diumenge, un altre ministre, José Luis Ábalos, titular de Foment, deia que les despulles de Franco no es podrien exhumar aquest mes perquè encara hi ha pendents permisos familiars i "qüestions personals". El mateix Pedro Sánchez va afirmar fa uns dies que el trasllat es faria al juliol.

 

 

Pablo Casado no es gastaria "ni un euro" a desenterrar Franco

Des del Partit Popular no es veu amb bons ulls aquesta exhumació. Un dels dos candidats a presidir el partit, Pablo Casado, ha remarcat que ell no gastaria "ni un euro" a desenterrar Franco del Valle de los Caídos per "tornar a enterrar-lo" després. Segons Casado, Sánchez fa aquesta proposta "incendiària" només pel "rèdit electoral".

En la seva intervenció en un esmorzar informatiu de Nueva Economia Forum, l'aspirant a liderar el PP ha apel·lat a la "concòrdia i la generositat" en aquesta qüestió de la memòria històrica perquè, en cas contrari, el país té el risc d'"acabar convertit en una estàtua de sal" per mirar el passat.

ARXIVAT A:
Memòria històrica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut