El govern espanyol blinda amb el 155 el concert a les escoles que separen per sexe

Quatre anys més de concert per a les escoles que segreguen per sexe, malgrat que el Parlament hi va votar en contra

RedaccióActualitzat

El Butlletí Oficial de l'Estat, BOE, i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, DOGC, publiquen aquest divendres la resolució signada pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez, sobre la renovació dels concerts educatius de les etapes del segon cicle d'Educació Infantil i d'ESO a Catalunya.

El Consell de Ministres va aprovar el 16 de febrer renovar els concerts en aquests nivells i la seva vigència s'estendrà fins a la finalització de l'actual curs 2017-2018.

En total, són 1.956 grups, dels quals 987 són d'Educació Infantil i 969 d'Educació Secundària, que es renovaran fins al curs 2021-2022. Fonts del Departament d'Ensenyament han recordat que la publicació de la renovació dels concerts s'ha fet en aplicació de l'article 155.

A més, la renovació dels concerts s'ha publicat justament un dia després que ha transcendit que l'acord de JxCat i ERC, que ha estat traslladat a la CUP, inclogui la no renovació dels concerts de les escoles i els instituts que segreguen per raó de sexe.

Els concerts educatius s'havien de negociar de nou aquest any ja que molts caducaven. Ara, el govern popular, aprofitant la vigència de l'article 155, ha decidit prorrogar-los per quatre anys més, fins al curs 2021-2022.

Però l'acord de JxCat i ERC també estableix que, en el cas que en aplicació del 155 s'hagués aprovat la formalització dels concerts, "s'estudiaran totes les possibilitats legals per deixar-les sense efectes o revocar-les".

El portaveu del sindicat Ustec, Ramon Font, creu que aquesta decisió farà més profund un dels principals problemes que té l'ensenyament català.

La FAPAC i els sindicats d'estudiants també van mostrar la seva oposició a la decisió del ministeri perquè consideren que la renovació d'aquests concerts continua fomentant la segregació escolar.

ARXIVAT A:
Educació Article 155
Anar al contingut