Margarita Robles conversant aquest dilluns amb la seva homòloga alemanya, Ursula von der Leyen (EFE)
Margarita Robles conversant aquest dilluns amb la seva homòloga alemanya, Ursula von der Leyen (EFE)

El govern espanyol assegura que l'exèrcit serà al Saló de l'Ensenyament

Margarita Robles diu que l'exèrcit "serà a Barcelona defensant la pau i la llibertat" i nega les informacions que deien que no hi aniria

RedaccióActualitzat

El govern espanyol assegura que l'exèrcit serà present a la pròxima edició del Saló de l'Ensenyament a Barcelona, que es farà del 20 al 24 de març del 2019. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ho ha confirmat aquest dilluns, desmentint així algunes informacions que apuntaven el contrari. Robles ho ha dit a Brussel·les, on ha assistit a una reunió de ministres de Defensa i d'Exteriors de països de la Unió Europea:

"Que no hi hagi cap dubte. Les forces armades estan presents a tots els llocs on són requerides, i a més ho fan amb una gran responsabilitat (...) Seran a la fira de Barcelona defensant la pau i la llibertat, com en moltes altres fires."

La ministra ha remarcat que "si hi ha un compromís" per part del govern espanyol és "potenciar al màxim les forces armades" perquè "són un exemple a tot el món i ho són també a Espanya". "Seria bo que totes les forces polítiques respectessin les forces armades", ha afegit Margarita Robles.

Davant les informacions publicades aquest dilluns -i atribuïdes al mateix Ministeri de Defensa- que l'exèrcit no participaria en el Saló de l'Ensenyament, Ciutadans i el PP havien criticat obertament aquesta decisió. Ho consideraven una cessió del govern espanyol a les formacions independentistes. Tots dos partits havien presentat peticions al Congrés perquè la ministra de Defensa, Margarita Robles, i la d'Educació, Isabel Celaá, expliquessin els motius d'aquesta decisió.

 

Una presència sempre polèmica

 

Militars informant durant el Saló de l'Ensenyament a Barcelona

 

L'exèrcit participa en el saló des del 2001, any en què el servei militar va deixar de ser obligatori a l'estat espanyol. Tot i això, la seva presència sempre ha estat polèmica, sobretot en els últims anys.

En diverses ocasions s'han fet protestes a l'interior de l'estand de les forces armades i tant l'Ajuntament com el Parlament han aprovat mocions contra la presència de l'exèrcit a la fira. L'any 2016, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va expressar el seu rebuig als militars i al fet que participessin en el saló.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyolAda Colau
Anar al contingut