Consell de Ministres

El govern espanyol assegura que la reforma laboral ha evitat la destrucció de 225.000 llocs de treball

Segons la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, la reforma també ha propiciat que l'increment de la taxa d'atur s'hagi moderat des del febrer del 2012, quan va entrar en vigor. La taxa de creixement interanual de l'atur, que va arribar a un 18% en el segon trimestre del 2012, se situa en el 5% en el segon trimestre d'aquest any.

RedaccióActualitzat
La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha defensat que la reforma laboral ha contribuït a evitar, en el seu primer any d'aplicació, que es destruïssin 225.000 llocs de treball. Báñez ha donat aquesta dada en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on s'ha analitzat l'informe sobre la reforma acordat amb Brussel·les.

El balanç de la reforma l'ha fet el Ministeri d'Economia, que ha xifrat en 225.800 la xifra exacta de llocs de treball que no han desaparegut, i ara serà l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) qui ho faci de forma complementària durant el segon semestre de l'any. Preguntada sobre si aquesta anàlisi de l'OCDE suposarà modificacions, Báñez ha dit que la reforma laboral ja està feta, de manera que hauran de ser ajustos menors.

Segons la ministra, la reforma també ha propiciat que l'increment de la taxa d'atur s'hagi moderat des del febrer del 2012, quan va entrar en vigor. La taxa de creixement interanual de l'atur, que va arribar a un 18% en el segon trimestre del 2012, se situa en el 5% en el segon trimestre d'aquest any.

Altres aspectes positius que ha destacat Báñez és que ha reduït la dualitat entre treballadors fixos i temporals i ha millorat la flexibilitat interna en les empreses, a les quals ha permès adaptar-se millor al context econòmic i també guanyar competitivitat. Sobre la temporalitat, la ministra ha concretat que s'ha passat d'una taxa del 25% en l'últim trimestre de l'any passat a un 23,1% en el segon trimestre d'aquest any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut