Aquests increments s'inclouran al projecte de pressupostos generals de l'Estat
Aquests increments s'inclouran al projecte de pressupostos generals de l'Estat
Madrid

El govern espanyol apujarà un 0,25% les pensions i un 1% el sou dels funcionaris

Les pensions s'incrementaran un 0,25%, com els últims tres anys, i un 1% els sous dels funcionaris, que també recuperaran part de la paga extra

RedaccióActualitzat

Després d'anys de congelació, el govern espanyol ha informat als sindicats que augmentarà l'1% els salaris dels funcionaris el 2016. A més tornarà el 75% de la paga extraordinària de desembre de 2012. El retorn serà d'un 25% a finals d'aquest any i el 50% restant durant el 2016.

D'altra banda, l'executiu també ha anunciat que les pensions contributives i no contributives tornaran a pujar l'any que ve un 0,25%. És la mateixa pujada que els tres anys passats. És una de les mesures inclosa en el projecte de pressupostos generals de l'Estat que aquest divendres aprovarà el Consell de Ministres.

El govern espanyol ha informat també als sindicats que la despesa estimada en el pressupost de la Seguretat Social seria de 141.000 milions d'euros, un 3,5% més que el 2015, xifra que equival al 10% del PIB. La despesa en prestacions ascendeix a 137.000 milions, un 3% més.

 

Anar al contingut