Madrid

El govern espanyol apujarà el dia 30 les pensions mínimes pel 2011

El govern ha deixat per a l'últim Consell de Ministres de l'any, el que se celebrarà el dijous dia 30, l'aprovació de la revaloració de les pensions mínimes pel 2011, segons ha assenyalat el Ministeri de Treball, que tenia previst que aquesta mesura rebés "llum verda" en el Consell de Ministres d'avui. D'aquesta manera, el dia 30 s'aprovaran dues qüestions importants en l'àmbit laboral, ja que a la revaloració de les pensions mínimes pel 2011 caldrà sumar-hi la del salari mínim interprofessional, per al qual el govern central ha proposat una pujada de l'1%, fins a situar-lo gairebé en 640 euros al mes, davant els 633 actuals.

Actualitzat
Segons les dades que ha facilitat Treball, més de tres milions de perceptors de pensions mínimes veuran incrementada la pensió un 2,3% el 2011, cosa que situarà, per exemple, la pensió mínima de jubilació sense cònjuge a càrrec i la dels vidus i vídues de més de 65 anys o de menys de 65 amb alguna discapacitat en 601,40 euros mensuals.

Aquest 2,3% que pujaran les pensions mínimes l'any que ve arriba perquè el govern preveu que la inflació se situï el 2011 en l'1%. A això cal sumar-hi l'1,3% de desviació de preus experimentat aquest any sobre l'objectiu inicial.

Les pensions mínimes i no contributives seran les úniques que experimentaran pujades el 2011. Com a part del seu pla d'ajust, el govern espanyol ha decidit congelar les pensions contributives l'any que ve, cosa que significa que no pujaran, més enllà de la compensació que rebran els seus perceptors per la desviació de preus d'aquest any. És a dir, que els pensionistes que no perceben prestacions de mínims notaran que se'ls ha apujat la pensió, però només com a resultat de la desviació de preus d'aquest any.

En cas que el novembre del 2011 la inflació interanual se situï per sobre de l'1%, els pensionistes de mínims serien compensats per la desviació de preus, però només ells, ja que la resta de pensionistes, com que no hauran experimentat cap pujada en la prestació com a conseqüència de la congelació, no rebran cap compensació.
 
Tots els pensionistes, tant els perceptors de pensions contributives com els de mínimes i no contributives, en total 8 milions i mig de persones, seran compensats el 20 de gener per la desviació dels preus 13 dècimes aquest any. En concret, el Ministeri de Treball i Immigració haurà de destinar 2.659,3 milions d'euros a aquesta paga compensatòria (1.229,4 milions per la desviació i 1.429,9 milions per a la seva consolidació en nòmina).
Anar al contingut