Madrid

El govern espanyol aprova la llei de segona oportunitat per a persones i petites empreses

El Consell de Ministres ha aprovat un decret llei que obre la porta a aplicar quitances i altres mecanismes de moratòria a deutes de petits empresaris i persones físiques

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres aprova les mesures que va anunciar el president espanyol, Mariano Rajoy, al debat de política general. Ho ha fet via decret llei, que inclou, entre d'altres, l'anomenada llei de segona oportunitat, que obre la porta a aplicar quitances i altres mecanismes de moratòria a deutes de petits empresaris i persones físiques.

L'objectiu de la llei de segona oportunitat, que ja existeix en altres països europeus com França, és que autònoms i particulars que compleixin els requisits es puguin alliberar dels seus deutes quan s'hagin venut els béns. Això no passa ara perquè la majoria d'aquests deutors continuen devent diners encara que s'hagin desprès de tot.

En principi, aquesta llei de segona oportunitat no inclou els deutes hipotecaris.

Altres mesures

El decret també inclou altres mesures que va anunciar Rajoy, com l'exempció de cotització a la Seguretat Social en els primer 500 euros dels treballadors o les bonificacions a la cotització per a la conciliació familiar dels autònoms.

S'estén a les famílies monoparentals amb dos fills el xec de 1.200 euros -100 euros al mes- que ja funciona per a famílies nombroses o amb membres amb algun tipus de discapacitat.

Es renova el Pla Pive, per setè cop, i s'amplia la dotació en 175 milions d'euros. Això sí, inclou algunes modificacions. El beneficiari haurà de ser titular del cotxe que entrega com a mínim durant l'últim any i haurà de tenir la ITV en regla.

Reforma judicial

El Consell de Ministres també ha aprovat, en la línia del que anunciava Rajoy, una rebaixa de les taxes judicials. A més, es reforma la llei orgànica del poder judicial, que modifica les responsabilitats personals dels jutges i la seva formació. Es busca millorar la resposta dels jutjats davant les necessitats de la societat. També es canvia la llei d'enjudiciament civil.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut