El govern espanyol anuncia una ajuda de 430 euros mensuals per als ni-nis

L'ajuda anirà vinculada a un contracte de "formació i aprenentatge" amb l'objectiu que els joves de l'estat espanyol puguin "formar-se i treballar a la vegada"

RedaccióActualitzat

La ministra de Treball, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol impulsarà una ajuda directa de 430 euros per a joves que no estudien ni treballen i que estarà vinculada a un contracte de "formació i aprenentatge", amb l'objectiu que els joves de l'estat espanyol puguin "formar-se i treballar a la vegada". L'ajuda serà per als joves menors de 30 anys inscrits al sistema de garantia juvenil.

La condició és que entrin a treballar d'aprenents en una empresa, que els haurà de fer un contracte de formació de 18 mesos com a màxim.

La ministra ho ha anunciat el marc del Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors de la UE des de Luxemburg:

"La pròxima setmana, en el marc del diàleg social, presentaré als interlocutors socials una ajuda directa de 430 euros per a joves que estan en garantia juvenil, que no treballen ni estudien i que a través d'un contracte de formació i aprenentatge poden fer les dues coses"

Segons Bánez, un cop definida "completament" la mesura es podria posar en marxa "el més aviat possible" i ha indicat que compta amb 500 milions d'euros que surten dels pressupostos de l'Estat:

"Amb aquesta ajuda aconseguirem seguir donant oportunitats a aquests joves que són el nostre futur però tots volem que tinguin un present al més aviat possible"

La ministra ha explicat que en l'actualitat hi ha 608.000 joves inscrits al sistema de garantia juvenil, dels quals 206.000 tenen ja un contracte.

Aquesta mesura forma part de l'acord entre el PP i Ciutadans per donar suport a la investidura de Mariano Rajoy. El partit, liderat per Albert Rivera, ha celebrat la mesura:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut