Soraya Sáenz de Santamaría durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Soraya Sáenz de Santamaría durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Madrid

El govern espanyol anuncia penes de presó de fins a 4 anys per als càrrecs públics que falsegin els comptes

El govern espanyol anuncia penes de presó de fins a 4 anys per als càrrecs públics que falsegin els comptes.

RedaccióActualitzat
El Consell de Ministres d'aquest divendres ha donat llum verda definitivament per enviar-lo al Congrés dels Diputats al projecte de llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Es tracta d'un text més dur que el que s'havia avançat fins ara i que preveu penes de presó per als càrrecs públics que falsegin els comptes.

La mala gestió podia comportar, segons el primer esborrany del text, una multa i inhabilitació de fins a 10 anys. Després dels informes del Consell d'Estat i del Consell General del Poder Judicial, falsejar els números públics o ocultar documentació de naturalesa comptable podrà suposar també penes d'entre 1 i 4 anys de presó.

A més, aquells càrrecs públics que incorrin en una sanció molt greu per incomplir la llei d'estabilitat pressupostària no podran tornar a presentar-se a unes eleccions, siguin de l'àmbit que siguin.

Segons la vicepresidenta i portaveu del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, la llei de transparència ha guanyat en rigor i contundència.
Anar al contingut