El govern espanyol ampliarà la prestació als pares de nens amb càncer

Es modificarà la llei vigent per cobrir també el període d'atenció domiciliària, i no només l'hospitalària d'aquesta i altres malalties infantils greus

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ampliarà la cobertura de la prestació de la Seguretat Social als pares de nens amb càncer i altres malalties greus que redueixen la seva jornada laboral per tenir cura dels seus fills.

Fins ara aquesta prestació es podia demanar només per poder estar al costat dels infants quan eren a l'hospital.

Avui, amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, el secretari d'estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, ha anunciat que el govern espanyol està treballant en la modificació del reial decret que, des de 2011, regula aquesta prestació per ampliar-la també a l'atenció domiciliària, que fins ara en quedava inclosa.

"L'objectiu és que [la prestació] pugui ser accessible no només per a famílies que tenen els seus fills amb llargs processos d'hospitalització, sinó també per quan -durant o després del tractament- tenen els fills a casa. És una manera d'atendre les necessitats reals d'aquests ciutadans."

Burgos ha fet l'anunci durant un acte organitzat per la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer, on també ha avançat que s'afegiran tres noves malalties a la llista actual, de 110, que es poden beneficiar d'aquesta prestació.

El 2017, un 26% més de casos

El secretari d'estat de la Seguretat Social també ha aprofitat, avui, per fer balanç d'aquesta prestació durant l'any passat, a la qual es van destinar 66,5 milions d'euros, un 35% més que l'any anterior.

En total, s'hi van acollir 4.263 persones, un 26% més que el 2016, i la durada mitjana de cada sol·licitant va ser d'un any llarg: 381 dies.

Rajoy i Zapatero expressen el seu suport.

Mentre Tomás Burgos feia l'anunci presencialment, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet un missatge a Twitter, signat personalment per ell -amb les inicials MR-, avançant aquesta ampliació i expressant el seu suport a les famílies afectades.

 

Encara des del govern, també s'ha pronunciat a Twitter la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que defineix els nens malalts de càncer i altres malalties greus com "grans lluitadors" que són "un exemple de fortalesa".

Montserrat, a més, il·lustra el missatge amb una animació GIF resumint les mesures del govern espanyol en aquest àmbit.

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per la seva banda, ha destacat a Twitter la importància d'atendre les necessitats específiques de les famílies de nens amb càncer perquè "facin realitat els seus somnis".

 

En aquest sentit, Sánchez també s'ha fet ressò d'un vídeo de la fundació Juegaterapia, que proporciona videoconsoles i altres dispositius a nens que han de fer tractaments contra el càncer, i habilita espais a l'aire lliure en els hospitals.

ARXIVAT A:
SalutCàncer
Anar al contingut