Madrid

Moncloa avisa que respondrà als actes de campanya de l'1-O i les rèpliques del web

La vicepresidenta assegura que, malgrat que s'hagin obert nous webs pel referèndum, la Guàrdia Civil té mecanismes per tancar-los

Actualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avisat que els actes de campanya del referèndum també tindran resposta per part de la justícia. La número 2 de Rajoy ho ha dit poques hores abans que comenci la campanya, amb un gran acte a Tarragona amb el president Carles Puigdemont i l'expresident Artur Mas, entre d'altres actes.

"Els particulars i les autoritats saben que no poden cedir espais ni posar publicitat de cap acte preparatori."

En una entrevista a Tele 5, Sáenz de Santamaría diu que la llei "té els seus temps" però adverteix que "hi haurà resposta".

L'endemà que la Guàrdia Civil tanqués el web del referèndum per ordre del jutjat número 13 de Barcelona, que és el que investiga tots els preparatius de l'1 d'octubre, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tret importància al fet que s'hagi obert un segon web del referèndum i ha alertat que la Guàrdia Civil té mecanismes per fer tancar els nous webs del referèndum. De fet ha dit que ja tenien previst que la Generalitat tingués a punt altres dominis.

"Els nous webs són pa d'un dia."

El web va estar inoperatiu poca estona, perquè uns minuts després el president de la Generalitat anunciava a través de Twitter un web alternatiu amb la mateixa informació, amb dos dominis: "ref1oct.cat" i "ref1oct.eu". En aquest sentit, Sáenz de Santamaria ha criticat que hagi estat el mateix Puigdemont a través de Twitter qui anunciés que el govern ja havia obert noves pàgines.

"Puigdemont té una ordre judicial que li impedeix fer res relacionat amb el referèndum, està convertint Catalunya en la comunitat sense llei."

Sobre la citació de 712 alcaldes per voler facilitar el referèndum, la número 2 de Rajoy ha assegurat que hi estan obligats per la llei i que si no hi van hauran d'assumir responsabilitats, "com li passaria a qualsevol altre ciutadà citat pels tribunals".

"No hi ha ciutadans de primera i de segona, com qualsevol persona citada per la justícia han d'anar-hi i, si no, hauran d'assumir responsabilitats, si se salten la mesura. El límit és la llei, qui se la salti tindrà conseqüències, no permetrem el desgovern."

Sáenz de Santamaría ha tornat acusar Puigdemont de "pressionar" els alcaldes perquè cedeixin locals.

La vicepresidenta ha reconegut que ara no hi ha cap mena de diàleg amb el govern i que no podrà haver-n'hi mentre no deixi de banda el referèndum. En qualsevol cas, ha insistit que el referèndum no es farà i que el govern espanyol donarà una "resposta mesurada i serena" a qualsevol acte que tingui a veure amb l'1-O.

"Sempre dins de la llei, però mai ens tremolarà el pols."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut