El govern espanyol afirma que l'atemptat trenca l'alto el foc declarat per la banda terrorista

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut en roda de premsa per expressar la reacció del govern després de l'atemptat d'aquest matí a l'aeroport de Barajas. El ministre ha manifestat que té "la convicció" que ETA n'és l'autora i que l'atemptat "trenca" l'alto el foc permanent declarat per la banda fa nou mesos. Amb tot, ha dit que la interpretació política l'oferirà Zapatero aquesta tarda. Rubalcaba ha dit que la "guàrdia mai no s'ha abaixat" i que el govern no tenia indicis que hi pogués haver un atemptat. <br>
El govern espanyol afirma que l'atemptat trenca l'alto el foc declarat per la banda terrorista
Madrid

El govern espanyol afirma que l'atemptat trenca l'alto el foc declarat per la banda terrorista

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut en roda de premsa per expressar la reacció del govern després de l'atemptat d'aquest matí a l'aeroport de Barajas. El ministre ha manifestat que té "la convicció" que ETA n'és l'autora i que l'atemptat "trenca" l'alto el foc permanent declarat per la banda fa nou mesos. Amb tot, ha dit que la interpretació política l'oferirà Zapatero aquesta tarda. Rubalcaba ha dit que la "guàrdia mai no s'ha abaixat" i que el govern no tenia indicis que hi pogués haver un atemptat.
Actualitzat
Visiblement seriós, Rubalcaba ha dit al començar la roda de premsa que no faria declaracions polítiques sobre l'atemptat, ja que les oferiria el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en una compareixença prevista per aquesta tarda. Amb tot, ha avançat que l'atemptat, que no ha dubtat a atribuir a la banda terrorista, "trenca l'alto el foc permanent".
Preguntat sobre una possible escissió de l'organització terrorista, el ministre ha dit que no fa interpretacions, que no s'ha d'especular i que ha estat ETA i punt. Tampoc ha donat rellevància al fet que ETA no hagi avisat amb anterioritat a l'atemptat del trencament de la treva, tal com ha fet en ocasions anteriors. "Sembla que som davant d'una situació diferent", ha indicat, per després afegir que els terroristes es mouen en paràmetres diferents.

Segons el responsable d'Interior, "no hi havia indicis que això pogués ocórrer", però que durant tota la treva, les forces de seguretat no han abaixat la guàrdia i que, per tant, ja estan totes les mesures adoptades. Rubalcaba també ha recordat que la "violència és incompatible amb el diàleg en qualsevol democràcia", i que això "és una regla que el govern mantindrà a capa i espasa".

El cap de les forces de seguretat de l'Estat ha confirmat les dades sobre l'atemptat i ha afegit que hi ha un desaparegut i que hi ha destrosses importants en l'estructura de l'aparcament de la terminal 4 de Barajas on ha explotat la furgoneta bomba.

NOTÍCIES RELACIONADES