El govern es reuneix per primer cop després de la remodelació amb tots els esforços centrats en l'Estatut

El govern català ha fet la seva habitual reunió setmanal amb tres cares noves. Són les dels consellers que han ocupat els departaments comandats per membres d'Esquerra Republicana fins que el president de la Generalitat va fer efectiva la seva expulsió del tripartit. En aquesta sessió s'han fet una colla de nomenaments per substitutir places que han quedat vacants, tot i això el portaveu, Joaquim Nadal, ha advertit que alguns membres d'ERC podrien romandre fins que acabi la legislatura. El govern ha insistit que ara per ara, la seva màxima prioritat és el referèndum i per això ha presentat nou material de campanya per promoure la participació a favor del nou Estatut en el referèndum.

Actualitzat
Primera reunió del govern català amb els nous consellers després de la remodelació. La prioritat del govern bipartit és l'aprovació de l'Estatut, abans de les eleccions anticipades. I amb aquest objectiu el conseller portaveu, Joaquim Nadal, ha ofert la roda de premsa habitual al costat del conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, que ha presentat un seguit de quaderns que el govern enviarà als mitjans de comunicació, universitats, i altres entitats associatives per explicar els continguts del nou Estatut i per promoure la participació en el referèndum del dia 18 de juny.

La voluntat de l'actual bipartit d'aconseguir els seus objectius, entre els quals també s'inclouen 23 projectes de llei ara per ara sobre la taula, no deixa de banda la necessitat de fer efectiva la remodelació del govern. Així, l'executiu ha nomenat els nous càrrecs i ha cessat un seguit de membres, sobretot d'ERC encara que també dels altres partits, que ocupaven diverses places en conselleries sobretot de Governació i de Treball i Indústria. Es tracta de delegats territorials, secretaris generals i d'altres càrrecs. Tot i això, Nadal diu que pot donar-se el cas que polítics d'ERC continuïn en diferents places del govern fins que acabi la legislatura.

La decisió és de Maragall

El portaveu del govern català no ha volgut aventurar-se a considerar si el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, tornarà a presentar-se o no a les pròximes eleccions. Assegura que aquesta decisió es prendrà més endavant i, en aquest sentit, tampoc creu que hagi de ser necessàriament abans del referèndum perquè "no hi ha d'influir", ha dit. Per cert, que el conseller Saura s'ha mostrat en total acord amb Nadal.

Igualment, Nadal no ha valorat sobre la conveniència que José Montilla esdevingui el pròxim presidenciable pel PSC, tal com ha apostat el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla. Finalment, el portaveu del govern ha reaccionat a les declaracions del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, en les quals considerava que la reedició del tripartit que predica Maragall és "una broma de mal gust". Nadal ha elogiat la feina dels republicans en la seva etapa al govern i també en l'actual període de transició.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut