La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. (Foto: ACN)
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern es reafirma en la negació de l'arrelament als immigrants del Poblenou

L'executiu ha respost els veïns del Poblenou de Barcelona que denuncien un incompliment dels compromisos amb els immigrants desallotjats del carrer Puigcerdà. La Generalitat diu que la majoria dels informes que emet són favorables i que, en aquest cas, no es compleixen els requisits. Reafirma que el compromís del govern era fer una tramitació d'urgència.

RedaccióActualitzat
El govern ha respost als veïns del Poblenou de Barcelona que van denunciar que la Generalitat estava incomplint els compromisos amb els immigrants desallotjats al carrer Puigcerdà. El Departament de Benestar i Família afirma que els sol·licitants no complien la normativa i que no se'ls podia donar un tracte preferent en el reconeixement de l'arrelament. Recorda que va impulsar un procediment extraordinari per tramitar en 24 hores els informes d'arrelament dels immigrants. Aquest era el seu compromís i no pas donar-hi una resposta afirmativa.

El procés per demanar un informe d'arrelament social comença a l'Ajuntament de Barcelona, des d'on es tramita un primer document no vinculant. Aquest passa a la Generalitat, que és qui diu si l'arrelament és favorable o no. Qui aprova el document és la delegació del govern espanyol a Catalunya.

La Generalitat ha emès en els últims dos anys prop de 59.000 informes d'estrangeria, dels quals un 92,5% han estat favorables. La petició més habitual és la d'arrelament social, seguida de la de reagrupament, i a molta distància la renovació de residència per reagrupament familiar i la de residència temporal.

Els principals motius per desestimar els informes van ser el desconeixement de la llengua; no poder demostrar una estada de més de tres anys de residència continuada, viure en un habitatge sobreocupat o inadequat, la manca de mitjans econòmics i la falsedat del document.
Anar al contingut