El govern es querellarà contra els fiscals Maza i Romero de Tejada per la resposta a l'1-O

RedaccióActualitzat

La Generalitat es querellarà contra el Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, i contra el Fiscal Superior de Catalunya, José Manuel Romero de Tejada, per les accions per aturar el referèndum de l'1 d'octubre.

Ho ha anunciat el conseller de Justícia, Carles Mundó, en una roda de premsa al Centre Internacional de Premsa de l'1-O. Mundó ha denunciat que "el govern espanyol ha decidit suspendre la divisió de poders, el pilar fonamental d'un estat de dret i, per tant, ha confós el poder executiu amb el poder judicial i el poder legislatiu amb l'única finalitat de donar resposta a la convocatòria del referèndum."

Mundó ha presentat un decàleg de vulneracions de la llei per part del govern espanyol tot assegurant que "els que més presumeixen de defensar l'estat de dret han estat els primers d'incomplir les seves pròpies lleis i de saltar-se les garanties i la protecció dels drets fonamentals dels ciutadans".

En aquest sentit, el titular de Justícia ha argumentat que "convocar un referèndum no és delicte i, per tant, tot el decorat jurídic que l'Estat intenta construir al voltant d'aquest fet és per convertir en delicte allò que no ho és":

"És evident que l'estat Espanyol ha organitzat amb l'objectiu d'impedir el referèndum una causa general contra l'independentisme. No ha estalviat milions d'euros, ni s'ha estalviat de fer volar pels aires la separació de poders per perseguir una opció ideològica legítima i democràtica i això, a la pràctica, té un nom: És una causa general contra l'independentisme perquè allò què no pot guanyar a les urnes o no pot guanyar al carrer ho intenta guanyar des dels despatxos o, si fa falta, des de les clavegueres de l'estat. S'està perseguint una ideologia i s'està perseguint amb tos els mitjans i amb una falta d'escrúpols inacceptables en una democràcia i un estat de dret com el que es predica".

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut