ensenyament
Antoni Castellà visita el Saló de l'Ensenyament. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern es planteja suprimir els graus amb menys de 40 alumnes

La Secretaria d'Universitats revisarà la viabilitat dels graus amb menys de 40 alumnes. L'anunci l'ha fet el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, en la inauguració del Saló de l'Ensenyament que, fins al proper diumenge, 25 de març, es pot visitar a Barcelona.

RedaccióActualitzat
El govern creu que s'ha de "racionalitzar" l'oferta universitària i per això es planteja suprimir els graus que tinguin una demanda inferior als 40 alumnes a partir del curs 2012-2013. El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, puntualitza, però, que no hi ha gaires graus en aquesta situació i matisa que no es cancel·laran aquells graus que, malgrat la baixa demanda, es considerin estratègics o únics en el sistema universitari català.

La darrera paraula, la tindran les universitats, sobre les quals recaurà la responsabilitat de decidir quins graus se suprimeixen. Castellà, però, qui s'ha referit a aquesta qüestió en la inauguració del Saló de l'Ensenyament, considera que els graus estan ben "dimensionats" i que el que calia revisar eren sobretot els màsters, l'oferta dels quals ja s'ha suprimit en un 17%.

Protestes en la inauguració


Diversos representants sindicals de CCOO i UGT han protestat contra les retallades en la inauguració del Saló de l'Ensenyament i han exhibit convocatòries de la vaga general convocada pel pròxim 29 de març. Han seguit els representants del govern català en el seu recorregut pel saló.

El Saló de l'Ensenyament, que enguany arriba a la seva 23a edició, estarà obert fins al diumenge 25 de març. Inclou 160 expositors, entre centres educatius públics i privats com també serveis d'informació i orientació als joves. Com a novetat, s'estrena el portal formacio365.cat i també el portal itinerariuniversitari.gencat.cat.

Anar al contingut