Una de les conseqüències de la minva d'ingressos ha estat l'augment de l'anomenada pobresa energètica
Una de les conseqüències de la minva d'ingressos ha estat l'augment de l'anomenada pobresa energètica
Barcelona

El govern es compromet a buscar alternatives contra la pobresa energètica quan Madrid impugni el decret al TC

Considera que envaeix les competències de l'Estat en matèria de règim energètic i suposa una discriminació respecte de ciutadans d'altres autonomies

RedaccióActualitzat
La Generalitat s'ha compromès a buscar noves fórmules per lluitar contra la pobresa energètica, després que el govern espanyol hagi anunciat que recorrerà davant del Tribunal Constitucional el decret llei del govern perquè considera que envaeix les competències de l'Estat en matèria de règim energètic i suposa una discriminació respecte de ciutadans d'altres autonomies.

De moment queda en suspens el decret, que preveia impedir el tall de subministraments, i així garantir els serveis bàsics, a famílies vulnerables en cas que no puguin fer front als rebuts corresponents.

Les entitats socials reclamen ara al govern mesures urgents alternatives abans no arribi l'hivern, que es podrien concretar en un fons de suficiència energètica amb aportacions diverses per afrontar els impagaments d'algunes famílies. El director general de la Taula del Tercer Sector Social, Toni Codina, apunta, però, que és un projecte encara en una fase molt incipient:

Es calcula que la pobresa energètica afecta ara mateix prop de 300.000 famílies.

Anar al contingut