Barcelona

El govern envia una carta a l'ONU que denuncia la persecució judicial al Parlament

La carta, que ha rebut també el Consell d'Europa, inclou la resolució del 9-N, i s'ha enviat a petició de la Comissió de Justícia del Parlament

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha sabut que el govern va enviar una carta a l'ONU i al Consell d'Europa en què es denuncia "el caràcter antidemocràtic de les institucions espanyoles i les vulneracions dels drets fonamentals dels catalans". I s'ha sabut el mateix dia que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa han rebut la notificació de l'última resolució del Tribunal Constitucional contra ells.

La carta que, segons s'ha pogut saber aquest dimarts, es va enviar a finals d'agost, anava adreçada a Zeid Ra'ad al-Hussein, alt comissionat de l'ONU pel Drets Humans, i a Nils Muiznieks, comissionat del Consell d'Europa. En la carta el govern denuncia "la persecució judicial de càrrecs electes per haver donat suport" al procés.

El document el va enviar el director general d'Afers Multilaterals i Europeus del Departament d'Exteriors, Manuel Manonelles, en compliment d'una petició de la comissió de justícia del Parlament. Aquesta petició emana de la resolució 183/XI d'aquesta comissió, presa el 23 de juny.

"Voluntat d'instrumentalització política" de la justícia

En la resolució es donava suport als càrrecs electes investigats per haver avalat la resolució independentista del 9-N, i es reprovava el fiscal en cap de l'Audiència Nacional per una circular en què es donava "instrucció de persecució dels càrrecs electes catalans."

També es constatava "la voluntat d'instrumentalització política" dels òrgans de justícia, i s'instava el govern a "traslladar" aquestes constatacions als organismes internacionals de drets humans. Per això la carta inclou el text de la resolució del 9-N, que motiva la investigació dels càrrecs electes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut