Madrid

El govern en funcions acompanya Zapatero i Rajoy s'envolta de la nova direcció del PP

Més de 500 periodistes de diferents mitjans de comunicació s'han acreditat per seguir al Congrés el debat d'investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del govern espanyol. La policia ha desplegat un fort cordó policial als voltants de les Corts. Des de primera hora del matí s'ha tallat el trànsit en tots els carrers adjacents i agents policials limiten l'accés de vianants a la zona i demanen la documentació a aquells que intenten entrar a l'àrea restringida. De fet, únicament es permet el pas a diputats, personal parlamentari, periodistes acreditats i als residents i treballadors de la zona.

Actualitzat
Des de bon matí, una munió de periodistes feien guàrdia a l'entrada del Congrés per captar les instantànies dels protagonistes de la jornada. José Luis Rodríguez Zapatero ha arribat a les Corts acompanyat de la seva dona, Sonsoles Espinosa, que ha seguit el discurs del seu marit des de la tribuna de convidats. Sonsoles Espinosa ha saludat el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, qui, juntament amb el seu homòleg d'Aragó, Marcelino Iglesias, són els únics presidents autonòmics socialistes que s'han desplaçat a Madrid per seguir el discurs inicial del debat. A la tribuna de convidats també hi havien el portaveu del PSE-EE, Rodolfo Ares, el secretari general del PSM, Tomás Gómez, o el president del Senat, Javier Rojo.

El govern en funcions en ple ha assistit a l'hemicicle per donar suport al seu líder. Pel que fa a la bancada del PP, Mariano Rajoy ha estat acompanyat de la nova direcció del grup popular. Soraya Sáez de Santamaría ocupa el lloc a què ens tenia acostumat qui era portaveu del PP, Eduardo Zaplana, que avui s'ha assegut a la tercera filera.
Anar al contingut