Wert somriu a l'inici de la reunió sectorial d'educació on va presentar l'esborrany (Foto: EFE)
Wert somriu a l'inici de la reunió sectorial d'educació on va presentar l'esborrany (Foto: EFE)
Barcelona

El govern du al Constitucional el decret de racionalització de la despesa educativa del ministre Wert

El portaveu apunta que es recorrerà el decret per invasió de competències. El text legisla, per exemple, sobre la jornada lectiva del personal docent o el termini per a la substitució temporal del professorat.

RedaccióActualitzat
El Consell Executiu ha aprovat portar al Tribunal Constitucional el decret de racionalització de la despesa en l'àmbit educatiu aprovat pel govern central a instàncies del ministre José Ignacio Wert l'abril passat en considerar que envaeix competències de la Generalitat.

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat en la conferència de premsa posterior al Consell Executiu que el recurs al TC es presenta després del dictamen favorable del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya. Després del dictamen d'aquest consell, es va obrir un procés de negociació que "no ha arribat a bon port, així que s'ha acordat presentar el recurs al Constitucional", ha afirmat Homs.

Concretament, el recurs s'interposa contra els articles 3, 4, 6, en els seus apartats 1, 3, 4 i 7, la part de la norma que legisla sobre la determinació de la jornada lectiva del personal docent i el termini per a la substitució transitòria del professorat.



Anar al contingut