Barcelona

Puigdemont dóna per trencat el pacte d'estabilitat amb la CUP

En una reunió d'urgència amb el govern i JxSí, el president assegura que governaran comptant només amb els seus 62 diputats i que no presentaran cap altre projecte de pressupostos

Actualitzat

Reunió d'urgència del govern amb el grup de Junts pel Sí aquest dimecres al matí al Parlament després que el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP va decidír dimarts a la nit mantenir l'esmena a la totalitat al projecte de pressupostos presentat pel vicepresident Oriol Junqueras.

En aquesta reunió, que s'ha acabat cap a tres quarts de deu, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat per trencat el pacte d'estabilitat amb la CUP i ha assegurat que a partir d'ara governaran comptant només amb els seus 62 diputats.

El president es manté ferm en la decisió de no presentar cap altre projecte de pressupostos. Així doncs, la pròrroga pressupostària es mantindrà.

Ja dimarts, abans de la decisió de la CUP, el govern, per boca de la consellera Neus Munté, havia advertit que considerava el manteniment d'aquesta esmena a la totalitat un incompliment de l'acord d'estabilitat i que "tindrà conseqüències", tot i que no va detallar quines serien aquestes conseqüències.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut