Clara Ponsatí
Clara Ponsatí
Barcelona

El govern diu que els directors del centres no han d'assumir cap responsabilitat

Ho ha assegurat la consellera d'Ensenyament a "Més 324", però els sindicats demanen seguretat jurídica després de reunir-se amb la Generalitat

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha fet una crida al civisme per a aquest diumenge i ha assegurat al programa "Més 324" que els directors no haurien d'assumir cap responsabilitat, ja que les claus de cada centre les té el mateix Departament d'Ensenyament.

"La situació, esclar, no serà gens senzilla. El que voldria dir és que, si hi ha persones que són als centres educatius durant aquest cap de setmana, que, sisplau, siguin molt cíviques, que vagin molt amb compte amb el mobiliari i el material."

"El referèndum és legal i, per tant, amenaçar persones que hi puguin participar, de forma directa o indirecta, és assetjament."

"No són els directors els que han d'obrir els centres de votació el dia del referèndum. Tothom té les claus de casa seva. Vostè té la clau de casa seva. El Departament té les claus dels centres."

Des dels sindicats dels treballadors públics es demana a la Conselleria d'Ensenyament protecció jurídica, especialment per als directors dels centres educatius. Ho ha explicat Ramon Font, de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), després de reunir-se amb la Generalitat.

"Hem demanat assessorament legal i garanties jurídiques. Ens han dit que hi ha un acord de govern per donar cobertura jurídica a totes les persones. Nosaltres ho veiem com un intent de l'Estat de desballestar el referèndum."

De moment, els Mossos d'Esquadra ja estan complint les ordres que aquest dilluns va donar la fiscalia: identificar els responsables dels centres designats com a col·legis electorals i que s'entregui tota la documentació relacionada amb l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut