A l'anunci es poden veure dos homes agafats de la mà.
A l'anunci es poden veure dos homes agafats de la mà.
Roma

El govern d'Itàlia es queixa per un anunci d'Ikea on apareixen dos homes agafats per anar "contra la família tradicional"

El govern d'Itàlia s'ha queixat per un anunci de la multinacional sueca Ikea on apareixen dos homes agafats de la mà acompanyats de l'eslògan "Estem oberts a totes les famílies". El sotssecretari per la família, Carlo Giovanardi, ha dit que l'anunci va contra la família tradicional. L'executiu italià considera que la publicitat ofèn la Constitució italiana i és de mal gust. A sota de la fotografia s'hi llegeix: "Nosaltres, Ikea, pensem com vosaltres: la família és la cosa més important", i afegeixen que intenten fer la vida més còmoda "a qualsevol persona, família o parella, sigui com sigui".

Actualitzat
Giovanardi ha afegit que espera que Ikea no utilitzi aquesta publicitat per a les pròximes obertures de tendes que té previstes a Itàlia i ha assegurat que molts italians no consideren "de bon gust" que la multinacional "vingui a dir-los com han de pensar".

Les crítiques al sotssecretari no s'han fet esperar des de l'esquerra i diferents líders dels drets civils han acusat Giovanardi de "fals moralista" i de defensar la família del "buna bunga", en referència a les festes amb jovenetes que organitza Silvio Berlusconi.

La carta magna italiana només reconeix el matrimoni entre un home i una dona.
Anar al contingut