Felip Puig, aquest dimecres, davant la Comissió d'Empresa i Ocupació al Parlament.
Felip Puig assegura que la llei d'unitat de mercat va contra l'Estatut i la Constitució.
Barcelona

El govern "dificultarà l'aplicació" de la llei d'unitat de mercat perquè envaeix competències

El govern assegura que la llei d'unitat de mercat que impulsa l'executiu espanyol és inconstitucional i vulnera l'Estatut, i per això la Generalitat en "dificultarà l'aplicació". També creu que vulnera el marc europeu. En una compareixença al Parlament, Felip Puig ha destacat que aquesta llei va en detriment de les petites i mitjanes empreses, i que també perjudica els drets dels consumidors

RedaccióActualitzat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que el govern té la intenció de "dificultar l'aplicació" de la llei de garantia d'unitat de mercat (LGUM) espanyola, ja que la normativa va en contra de l'Estatut d'Autonomia, la Constitució i la directiva de serveis de la Unió Europea.

Durant la seva compareixença davant de la Comissió d'Empresa i Ocupació, Puig ha dit que aquesta llei és una "reforma constitucional encoberta" que altera l'autogovern i el repartiment territorial del poder a l'Estat. El conseller destaca que la LGUM representa un trencament del pacte constitucional que va fixar un model d'organització política i territorial basat en la distribució efectiva del poder polític. Puig creu que la llei genera efectes negatius sobre l'activitat econòmica i incapacita la Generalitat per definir un model propi de desenvolupament. Denuncia que la normativa relaxarà els controls i perjudicarà les petites i mitjanes empreses i també els consumidors.

En conseqüència, Felip Puig ha confirmat que el govern combatrà en diferents fronts l'aplicació de la LGUM. D'una banda, ha presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional, que ha estat acompanyat per un altre recurs del Parlament. Igualment, Puig ha reclamat que els grups polítics catalans donin suport a l'executiu en aquesta matèria. En l'àmbit operatiu, el govern assistirà a les conferències sectorials a l'àmbit estatal "per cortesia institucional", però oposant-se al desenvolupament de la llei.

 

Anar al contingut