Reunió extraordinària del Consell Executiu de la Generalitat
Barcelona

El govern cessa Josep Maria Jové, secretari de Vicepresidència, per protegir-lo

Mantenir-lo en el càrrec suposaria haver d'assumir la multa de 12.000 euros diaris que li ha imposat el Constitucional

Actualitzat

El govern de la Generalitat, en una reunió extraordinària, ha acordat avui cessar el secretari general de Vicepresidència, Josep Maria Jové, detingut des de dimecres.

Fonts del govern expliquen que mantenir-lo en el càrrec suposaria haver d'assumir la multa de 12.000 euros diaris que li ha interposat el Tribunal Constitucional.

Segons el conseller de la Presidència, Jordi Turull, les últimes actuacions del govern espanyol són "un cúmul de despropòsits" i amb les ordres del Constitucional només hi ha dos camins, o autoinculpar-se o pagar la multa. Turull ha afirmat que la millor manera de protegir el secretari general de la Vicepresidència és, doncs, el cessament. Segons el govern, la feina ja està feta i li agraeix els serveis prestats.

El portaveu del govern, Jordi Turull ha llegit el decret on es comunica el cessament:

"El senyor Josep Maria Jové i Lladó cessa com a secretari general del departament de la Vicepresidència i del departament d'Economia i Hisenda i se li agraeixen els serveis prestats així com el seu compromís i determinació en la defensa de la democràcia i lleialtat amb el govern de Catalunya"

En relació a l'altra investigada a qui també se li ha imposat una multa de 6.000 euros diaris, Montserrat Vidal i Roca, cap d'Àrea de Processos Electorals, Turull ha dit que ella ha presentat una sèrie d'al·legacions perquè els delictes que li imputa el Tribunal Constitucional no tenen res a veure amb les seves responsabilitats.

El conseller Turull no ha anunciat cap nomenament en substitució de Josep Maria Jové al capdavant de la secretaria general de departament de la Vicepresidència.

Referèndum "en mans de la gent"

Jordi Turull ha explicat que el referèndum ja està en mans de la gent i ha dit que és "un tsunami democràtic":

"Això és una batalla de l'estat del segle XIX contra una societat demòcrata del segle XXI. Això és un autèntic boomerang cap a ells. Si es pensen que fent detencions del govern la gent no anirà a votar, s'equivoquen. El tsunami democràtic es multiplicarà".

Ha demanat a la gent que faci confiança en el govern "en aquest estat d'excepció "de facto" i aquest estat de setge i suspensió de l'estat de dret" i ha dit que les actuacions de la Generalitat el que volen és evitar complicacions a la població. Ha insistit que la informació important referent al l'1 d'octubre arribarà puntual a tothom quan sigui necessària:

"Que la gent ens faci confiança perquè en aquest estat de de setge, volem generar les menys incomoditats possibles"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut