Palau de la Generalitat

El govern destitueix els alts càrrecs que van a les llistes electorals en una sessió extraordinària del consell executiu

Els partits catalans ja tenen les llistes electorals aprovades i, a partir de demà, tenen cinc dies per presentar-les. Això té efectes en els alts càrrecs del govern que van a les candidatures i que, aquest divendres, han estat rellevats en una sessió extraordinària del consell executiu. El total de casos afectats és de vuit, entre els quals hi ha el secretari del govern, Ernest Maragall, les funcions del qual les assumeix el secretari general de Presidència, Ramon García-Bragado. També han cessat les delegades de la Generalitat a Girona i Tarragona i els números dos dels departaments d'Economia i Agricultura.

Actualitzat

D'acord amb el que marca la legislació vigent en matèria electoral i tal com s'ha fet en ocasions anteriors, l'executiu ha acordat cessar el secretari del govern, Ernest Maragall, el secretari general d'Economia, Martí Carnicer, el secretari general d'Agricultura, Joaquim Llena, i la secretària d'Immigració, Consol Prados.

Així mateix, el consell executiu ha substituït Núria Segú per Josep Maria Sabaté com a delegat de la Generalitat a Tarragona i Pia Bosch ha estat rellevada per Ferran Cordon com a delegat a Girona. A més, la Generalitat també ha substituït el conseller delegat de l'empresa pública Forestal Catalana, Jordi Fàbrega, i el director general de Política Financera i Assegurances, Miquel Salazar, que ha estat ascendit a secretari general del Departament d'Economia mantenint les seves competències anteriors.

En el capítol de nomenaments, Jordi Bertran ha estat designat nou secretari general d'Agricultura i Ramon Luque, actual director general de Medi Ambient, és el nou conseller delegat de l'empresa Forestal Catalana. Per la seva banda, la secretària general de Benestar, Anna Maria Miró, assumeix les funcions de  secretària d'Immigració.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut