Barcelona

El govern destina 21,5 milions d'euros als ajuntaments perjudicats per la nevada

El govern subvencionarà la contractació de fins a 1.200 persones per netejar boscos i zones arbrades després del temporal de neu del 8 de març a Catalunya. Per a la contractació d'aquests treballadors es destinaran 6 milions d'euros que s'inclouran en el decret de mesures urgents que preveu destinar un total de 21,5 milions d'euros per remeiar els danys del temporal, quantitat inferior als 300 milions que fan falta, segons el Consorci Forestal de Catalunya. El decret també preveu indemnitzacions d'1,5 milions d'euros per sufragar les despeses extraordinàries que van tenir els municipis més castigats. Com a mínim es beneficiaran d'aquestes ajudes entre 50 i 80 ajuntaments catalans, entre 5.000 i 50.000 euros per ens local afectat.

Actualitzat
També es destinaran 6 milions per contractar 90 empreses especialitzades que s'encarregaran de les zones on és més urgent netejar, mentre que els aturats faran altres feines de menys risc. La Generalitat invertirà també 8 milions d'euros en subvencions als propietaris forestals.

En total, es calcula que hi ha 147.000 hectàrees de bosc que s'han de netejar, de les quals 34.000 estan en estat greu, especialment a la demarcació de Girona, on més de la meitat de l'arbrat dels boscos n'ha quedat afectat.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut