Barcelona

El govern descarta obligar bars i restaurants a servir aigua de franc

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, però, dona suport a les campanyes que impulsen aquesta pràctica

RedaccióActualitzat

La Generalitat descarta promoure una llei que obligui bars i restaurants a servir aigua de l'aixeta gratis. Ho ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, en una entrevista de l'agència Europa Press:

"No tenim previst legislar més enllà de poder garantir que l'aigua tingui una qualitat adequada per ser consumida."

Així, Catalunya no segueix els passos de les iniciatives legislatives impulsades pels governs autonòmics de les Balears, Navarra i Andalusia. La raó de promoure aquestes lleis és doble: per una part, consideren que l'accés a l'aigua és un dret, i, per l'altra, volen que disminueixi l'ús d'ampolles de plàstic.

Calvet, però, ha dit que veu bé la iniciativa d'Aigües de Barcelona i de l'Associació de Restauració Sostenible d'impulsar una campanya per promoure aquesta pràctica.

"La xarxa que distribueix l'aigua, a través de la xarxa pública, té la qualitat suficient per ser aigua per beure a casa, bars i restaurants."

"Aquesta campanya la cuiden més els mateixos ajuntaments i empreses que distribueixen l'aigua en baixa, nosaltres estem contents i ens congratulem", ha dit el conseller, que ha celebrat la iniciativa del govern d'eliminar l'aigua embotellada a les seves dependències i als actes públics amb la finalitat de reduir residus.

"Nosaltres fem passos en aquest sentit, amb tot el que és evitar el consum d'aigua embotellada, la qual cosa és una millora per reduir la petjada de carboni, millorar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic."

Les associacions de consumidors, que fa temps que reclamen que bars i restaurant ofereixin aigua de l'aixeta de franc, són partidaris que hi hagi una legislació que obligui els establiments a fer-ho, com ja passa a Andalusia.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut