Barcelona

El govern denuncia que han trobat 30.000 expedients sense tramitar de peticions d'ajuda a la llei de la dependència

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha denunciat al Parlament que s'han trobat prop de 30.000 expedients sense tramitar de peticions d'ajudes a la llei de la dependència. Els documents corresponen als anys 2007, 2008 i principis del 2009.

Actualitzat
L'intercanvi d'acusacions que s'ha pogut sentir avui al ple del Parlament ha estat molt dur. La diputada socialista Eva Granados ha interpel·lat el conseller de Benestar i Família sobre la lentitud amb què s'estaven donant les prestacions de la llei de dependència. I la resposta de Josep Lluís Cleries ha estat directa. Ha assegurat que el seu departament ha de dedicar el temps a ordenar les caixes que contenen expedients abandonats de persones que havien formulat la sol·licitud fa anys: "29.343 documents sense tramitar que estan en 33 caixes que corresponen a 29.271 persones d'expedients de la dependència perduts entre el 2007, 2008 i principis del 2009 (...) La gran sensibilitat social del seu govern i del seu partit es veu en fets com aquests. Se n'adonen que s'han perdut milers d'expedients i, quan els troben, en lloc de donar resposta a les persones i a les famílies els apilen i els posen a l'habitació dels mals endreços?"

La diputada socialista Eva Granados li ha replicat assegurant que l'actual govern està alentint l'aplicació de la llei de dependència: "No s'hi val, a dir que s'ho han trobat tot molt desendreçat, perquè amb l'ordre que hi havia nosaltres estàvem donant 6.000 prestacions. En la mateixa situació, vostè en dóna 4.000."

La consellera anterior, Carme Capdevila, ha dit que el conseller menteix i que els 29.000 expedients corresponen a gent que va morir durant la tramitació. De fet, ha explicat que va ser ella qui va ordenar que no es tanquessin, fins que, a escala estatal, es decidís què fer en els casos de persones que haguessin mort abans de ser valorada la seva situació. "Són expedients que al llarg d'aquests anys estan tramitats, exeuctats; l'únic que passa és que no estan tancats perquè estem parlant de persones que en el transcurs d'aquest temps, malauradament, els ha arribat el decés", ha explicat Capdevila.

El departament nega que sigui així i assegura que, si es van trobar els expedients perduts, és perquè van ser els mateixos afectats els que van anar a reclamar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut