Francesc Homs, en una imatge d'arxiu
Francesc Homs, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El govern demana "comprensió" per possibles retards en els pagaments vinculats a l'administració

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha demanat "un punt de comprensió" i "confiança" a les persones que d'una manera o altra estan pendents de pagaments de l'administració pública per la possibilitat que no pugui liquidar quan toca. Als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio", Homs ha definit aquests dies com a "complicats" des del punt de vista de la tresoreria i ha afegit que "alguna solució o altra acabarem trobant", però també ha avisat que no es podran evitar certs retards: "Tot no podrà ser mimètic i clavat com altres anys, per raons òbvies del que està passant".

Catalunya RàdioActualitzat
Les "raons òbvies" a les quals es referia el portaveu són els 759 milions d'euros previstos en la disposició addicional tercera de l'Estatut, que el govern espanyol s'ha negat a transferir a la Generalitat. És per això que aquests dies, el govern treballa per quadrar el pressupost d'aquest 2011 sense aquests diners. Homs ha explicat que aquest matí el govern decidirà les accions concretes que emprèn per aquest fet, després que el conseller Andreu Mas-Colell ja parlés d'emprendre accions legals.

El portaveu ha assegurat que està desconcertat per les afirmacions d'aquest dilluns de la vicepresidenta del govern en funcions, Elena Salgado, que va assegurar que els 759 milions d'euros de l'Estatut no suposen cap obligació per part de l'Estat a pagar-los. I ha recordat que aquesta partida es troba fixada als pressupostos generals de l'Estat i el compromís del govern central a transferir-los està firmat per escrit en la comissió bilateral del juliol.


Anar al contingut