La portaveu del govern, Elsa Artadi
La portaveu del govern, Elsa Artadi

El govern demana a fiscalia que aturi la investigació contra els Mossos pels llaços grocs

Artadi defensa l'actuació dels Mossos d'Esquadra, després que la fiscalia hagi decidit investigar el cos policial per identificar persones que treien llaços grocs

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra, després que la fiscalia hagi decidit investigar el cos policial per identificar persones que treien llaços grocs.

En roda de premsa després de la primera reunió del consell executiu del govern després de les vacances d'estiu, la portaveu Elsa Artadi, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra en "identificar persones encaputxades i amb ganivets" que podrien tenir "actituds potencialment violentes".

"Els cos dels Mossos d'Esquadra feien la tasca que han fet sempre. No estaven identificant persones individuals, en plena llum del dia sense cap actitud agressiva que puguin retirar un llaç groc sinó que identifiquen allò que ells consideren que podria ser susceptible d'actitud potencialment violenta."

Artadi ha retret també la "monitorització" de la fiscalia a la policia catalana i lamentat que es posi en dubte la seva feina.

"Que la fiscalia estigui monitorejant l'activitat del cos dels Mossos d'Esquadra, em sembla que haurien de deixar treballar. No haurien de posar en el punt de mira la gent que està al carrer, treballant de nit, vetllant per la seguretat de tots els ciutadans."

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que a Catalunya no hi ha violència

"Tots els que vivim a Catalunya sabem que no hi ha una situació de violència el carrer. Són casos anecdòtics que no representen l'independentisme ni la gent que està en contra la independència, que són marginals."

En aquest sentit, ha fet una crida a la responsabilitat dels partits polítics perquè no utilitzin el que considera casos aïllats per treure'n benefici.

Artadi ha parlat també de l'agressió a una dona a Barcelona que retirava llaços grocs, però ho ha definit com una "agressió entre dos ciutadans" amb "versions contradictòries", encara que en tot cas ha "condemnat qualsevol situació de violència contra un ciutadà o ciutadana" i ha demanat "no treure rèdit polític" d'accions puntuals".

La portaveu del govern ha emmarcat la concentració que ha convocat Cs al parc de la Ciutadella dins la "llibertat d'expressió en l'espai públic.

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut