El govern dels EUA permetrà "congelar" 30 dies el procés d'execució de les hipoteques a qui no les puguin pagar

El govern nord-americà ha anunciat un nou pla per atenuar l'efecte de la crisi hipotecària que viu el país. La iniciativa, batejada com a "Project Lifeline" ("Projecte de Salvament"), és una ajuda per als ciutadans que no poden afrontar el pagament de les hipoteques i es queden a un pas de perdre la seva llar. A partir d'ara, aquest nou pla els donarà un globus d'oxigen, ja que permet "congelar" 30 dies el procés d'execució hipotecària. Aquesta nova normativa, que forma part d'un pla més ampli per frenar l'augment de la morositat, es podrà aplicar a totes les classes d'hipoteques, i no només a les anomenades d'alt risc.

Actualitzat
Els mercats llatinoamericans han tingut forts guanys en una sessió en què el Dow Jones de Nova York ha pujat per la posada en marxa d'un pla governamental per congelar l'execució d'hipoteques als Estats Units i una multimilionària oferta privada per ajudar les asseguradores d'abonaments. El govern d'Estats Units presenta així un nou pla d'ajuda als ciutadans que no poden afrontar el pagament de les seves hipoteques i fins i tot estan a punt de perdre casa seva, i els permet "congelar" durant 30 dies el procés d'execució hipotecària. La iniciativa ha estat batejada com a "Project Life" ("Projecte de Salvament").

El multimilionari Warren Buffett, conseller delegat del grup Berkshire Hathaway, ofereix reassegurar abonaments municipals per valor de 800.000 milions de dòlars que estan en mans de les asseguradores de títols Ambac, MBIA i FGIC. Aquesta oferta ha tranquil·litzat alguns inversors que temien que les asseguradores d'abonaments es convertissin en les últimes víctimes de la crisi hipotecària als Estats Units.
Anar al contingut