Washington

El govern dels EUA arriba al límit del seu endeutament i suspèn inversions

El govern dels Estats Units ha anunciat que ha suspès les inversions en dos plans de pensions per aconseguir un préstec addicional perquè ha arribat al límit d'endeutament autoritzat pel Congrés. El secretari del Tresor, Timothy Geithner, ha enviat una carta al Congrés en què diu que l'endeutament ha arribat a 14,3 bilions de dòlars, el màxim permès. Tot i això, Geithner informa els congressistes que els EUA encara té marge d'endeutament fins al 2 d'agost, quan entraria en suspensió de pagaments.

Actualitzat
Encara que ha arribat al límit de deute, el secretari del Tresor ha recordat "la importància d'emprendre una acció a temps per augmentar el sostre del deute, protegir la credibilitat dels Estats Units i evitar conseqüències econòmiques catastròfiques" per als ciutadans.

Tot i això, l'acord entre republicans i demòcrates al Congrés encara sembla llunyà, ja que congressistes dels dos partits han supeditat l'aprovació de l'elevació del límit de deute a uns plans concrets per afrontar el creixent dèficit pressupostari del país.

El 1995 i 1996, quan governava el president Bill Clinton, ja es va assolir el límit de deute i finalment els legisladors van arribar a un acord per evitar la suspensió de pagaments.
Anar al contingut