Barcelona

El govern deixa clar que el 9-N serà executat pels voluntaris

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir afirma que el govern assumirà la seva responsabilitat "fins al final" i continuarà liderant el procés participatiu, i que el 9 de novembre serà un èxit

RedaccióActualitzat

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha avançat que els voluntaris faran el recompte del 9-N. Rigol ho ha dit després de la trobada convocada pel president de la Generalitat al Parlament amb les entitats i associacions que formen part del Pacte Nacional. Durant la reunió, el president Artur Mas ha confirmat, en tot cas, que és el govern qui liderarà la consulta alternativa malgrat la suspensió del Constitucional.

En la compareixença informativa posterior a la reunió al Parlament, Joan Rigol ha dit que el govern "ha fet la seva feina i la continuarà fent, assumint la seva responsabilitat", però ha indicat que l'"execució" està en mans dels voluntaris, que s'encarregaran de fer el recompte del procés participatiu.

"El 9 de novembre serà un èxit", ha assegurat Rigol, que ha afegit que espera que sigui una jornada de civisme i amb una alta participació. El coordinador del Pacte Nacional ha insistit que el govern "no ha renunciat per a res al seu paper" i que continua "emparant" el 9-N, dient que l'executiu en serà responsable "fins al final". Segons Rigol, el govern ha garantit que les urnes estaran dins dels instituts i que donarà cobertura als voluntaris en cas de problemes judicials.

El Pacte se suma al manifest enviat a les institucions internacionals

El document acordat en aquesta quarta reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir recull que els seus membres podran sumar-se a la petició d'empara internacional. Aquesta petició l'han formulat 161 càrrecs electes de CiU, ERC i ICV-EUiA als ajuntaments, diputacions, Parlament, Congrés, Senat i l'Eurocambra, i l'han sol·licitat a les Nacions Unides, Parlament Europeu, Consell d'Europa i l'OSCE. Al manifest es demana que es facin "totes les actuacions necessàries" per garantir que els catalans puguin decidir de manera democràtica el seu futur polític.

El document del Pacte Nacional d'aquest divendres, que no concreta cap detall sobre la logística de la votació de diumenge, fa una crida a la participació per afirmar "la convicció personal de responsabilitat del futur polític" de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut