Membre dels Germans Musulmans durant una manifestació. (Foto: Reuters)
Un tribunal egipci prohibeix totes les activitats dels Germans Musulmans. (Foto: Reuters)
El Caire

El govern d'Egipte nega que hagi decidit dissoldre l'organització islamista dels Germans Musulmans

El govern egipci desmenteix que hagi decidit dissoldre els Germans Musulmans com a organització no governamental, tal com havia avançat un diari estatal. L'oficina del primer ministre afirma que no ha pres cap decisió en aquest sentit.

RedaccióActualitzat
El govern egipci ha desmentit les informacions d'alguns mitjans estatals on s'anunciava la decisió de dissoldre els Germans Musulmans com a organització no governamental pel seu paper en les protestes contra el govern interí i a favor del president deposat, l'islamista Mohamed Mursi. L'oficina del primer ministre egipci ha dit, en declaracions a la BBC, que no ha pres cap decisió sobre si revocar o no la llicència del grup.

La informació apareguda al diari estatal "Al Akhbar" assenyalava que el ministre Ahmed al-Borai, responsable del registre d'associacions, ja havia pres la decisió de dissoldre els Germans Musulmans i que la setmana que ve la faria pública. El rotatiu es fonamenta en les declaracions en aquest sentit del portaveu del Ministeri de Solidaritat Social, Hani Mahana.

Aquest dimecres, el mateix ministre Al Borai va explicar que el grup islamista no té capacitat legal i va acusar-lo de possessió d'armes de foc en la seva seu del Caire. Segons el diari "Al Ahhbar", el ministre s'ha dirigit repetidament al líder dels Germans Musulmans per exigir una explicació, però fins ara no ha rebut cap resposta.

Els Germans Musulmans van registrar-se formalment el març com a organització no governamental en resposta a un plet que argumentava que el moviment no tenia estatus legal. Aquest moviment islamista es van fundar el 1928 però els governants egipcis els van dissoldre formalment el 1954.
Anar al contingut