Barcelona

El govern defensa al Parlament la seva resposta als problemes de les infraestructures

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el d'Economia, Antoni Castells, compareixen al Parlament per donar explicacions sobre els nombrosos problemes de les infraestructures a Catalunya. En concret, està previst que els consellers s'expliquin sobre les repetides avaries del servei de rodalies de Renfe, l'apagada que va patir la ciutat de Barcelona el 23 de juliol i el col·lapse de l'AP-7 de fa dues setmanes. A la tarda, també estan previstes les compareixences al Parlament dels presidents d'Endesa, Manuel Pizarro, i de Red Eléctrica, Luis Atienza.

Actualitzat
Aquesta compareixença, inicialment, havia de servir per explicar l'actuació del govern durant la gran apagada del 23 de juliol -de fet, a la tarda compareixeran els presidents d'Endesa i de Red Eléctrica Española. Però davant el col·lapse total a l'AP-7 de la setmana passada i les constants avaries a Renfe, els consellers també abordaran aquestes qüestions.

El conseller Nadal, en declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Ràdio, ha avançat els eixos bàsics que defensaran davant la Diputació Permanent del Parlament sense entrar en el detall dels continguts concrets.

Joaquim Nadal ha dit que defensaran l'actuació del govern català davant dels problemes existents sense posar èmfasi en els aspectes competencials perquè, ha dit, no volen "tirar pilotes fora ni fugir d'estudi". El conseller recorda que les competències en els àmbits afectats no són de la Generalitat, però segons ell el govern és responsable del que passa a Catalunya i per això "no es desentén dels problemes i exigeix a qui toca que actuiïn per trobar solucions".

Nadal ha atribuït l'actual crisi en infraestructures a una desinversió constant durant molt temps i ha assenyalat que el que calen ara són diners d'una forma continuada per solucionar aquest dèficit d'inversions. Una qüestió que, ha recordat, ja estipula l'Estatut d'autonomia català.

De totes maneres, el conseller ha subratllat que es transmetrà un missatge de realisme absolut. Assegurant que no vol ser "una excusa de mal pagador", Nadal ha advertit que "no hi ha miracles" i que "per molts diners que s'hi posin ara les solucions no seran immediates".

En definitiva, el responsable d'Obres Públiques explica que el missatge que es vol donar als catalans és de "confiança en el govern" i que aquests siguin "conscients de la situació actual en qualitat de servei, infraestructures i dèficit". I, per acabar, una altra cosa: "El govern no està de vacances".
Anar al contingut