La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, durant la reunió del govern (ACN)
La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, durant la reunió del govern (ACN)
Barcelona

El govern de Torra demana "gestos" al rei, poc abans de la seva visita a Catalunya

Quim Torra no ha decidit si anirà divendres amb el monarca a la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona mentre que el president del Parlament ja ha avançat que no hi anirà

RedaccióActualitzat

El govern de Quim Torra demana al rei Felip VI que recapaciti sobre el seu discurs del 3 d'octubre en què --segons ha denunciat la consellera de Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi--, "va validar" les càrregues policials contra els ciutadans que van anar a votar l'1-O.

Torra no ha decidit encara si assistirà a la inauguració, divendres, dels XVIII Jocs Mediterranis que es faran a Tarragona, a la qual anirà el rei. "L'agenda del president no està tancada. Encara no està decidida l'assistència" ha dit Artadi, en la compareixença informativa habitual dels dimarts, posterior a la reunió de l'executiu. Des del govern s'admet que hi ha tensió entre el govern de la Generalitat i el rei. Per això es demana a la corona que faci "gestos".

"Entenem que no pot ser que hi hagi una trobada protocol·lària, somriure i una encaixada de mans com ha passat fins ara (···) El rei d'Espanya va decidir prendre part en la violència exercida sobre els ciutadans pacífics de Catalunya durant l'1 d'octubre, que la validés i que, a partir d'aquí, es generés aquesta onada de l''a por ellos' (···) Ens sembla que va ser una gran irresponsabilitat, una gran deixadesa del seu càrrec i això condiciona les relacions que tenim ara mateix entre el govern de la Generalitat i el rei d'Espanya en particular"

La consellera ha dit que veu difícil una trobada del president Quim Torra amb el monarca aquest divendres.

 

 

Qui sí que ha pres una decisió de cara als Jocs Mediterranis que arrenquen divendres a Tarragona és el president del Parlament. Roger Torrent no pensa assistir a la inauguració. Ho ha avançat ell mateix en roda de premsa, mentre informava de la creació a la cambra d'una comissió d'estudi pels drets civils i polítics.

"Ja hi ha representació institucional del país i, en aquest cas, no aniré a la inauguració", ha assegurat aquest dimarts, tres dies abans de l'obertura de la competició esportiva.

ARXIVAT A:
Elsa ArtadiRoger TorrentQuim TorraFelip VIProcés catalàMonarquia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut