Roma

El govern de Romano Prodi obté la investidura de la Cambra dels Diputats

El govern de Romano Prodi, vencedor de les últimes eleccions legislatives italianes, ha obtingut la confiança de la Cambra dels Diputats. Amb aquesta aprovació, acaba el procés d'investidura del nou executiu de centreesquerra que ha de governar Itàlia els pròxims quatre anys. El vot de confiança ha tingut lloc quatre dies després de l'atorgat pel Senat i estava pràcticament garantit ja que la coalició que encapçala Prodi disposa de majoria absoluta a la cambra baixa.

Actualitzat

El govern Prodi ha obtingut la investidura amb el suport de 344 dels 630 diputats de la Cambra, mentre que els 268 de l'oposició conservadora hi han votat en contra. Romano Prodi ha dit que la votació "no hauria pogut anar millor".

En el seu discurs d'investidura, Prodi ha reiterat el que ja va exposar al Senat. Ha exposat la seva "preocupació" per la situació econòmica d'Itàlia després que la OCDE advertís que el dèficit públic d'Itàlia arribaria aquest any al 4,2% i al 4,6% l'any 2007. Prodi ha insistit que trebllarà "amb rapidesa" per "l'estabilitat i el creixement", amb una estratègia que es medirà "en mesos i no en anys".

El cap de l'executiu italià també ha reiterat la seva decissió de retirar les tropes d'Iraq de manera esgraonada i consensuada amb Bagdad i ha subratllat que això no suposa disminuir el paper d'Itàlia a l'escena internacional.

Anar al contingut