Lukàs Papadimos somriu durant la sessió parlamentària. (Foto: Reuters)
Lukàs Papadimos ha superat la moció de confiança al Parlament. (Foto: Reuters)
Atenes

El govern de Papadimos obté una àmplia confiança del Parlament grec

El Parlament grec ha donat confiança, per una àmplia majoria, al nou govern d'unió nacional, encapçalat per Lukàs Papadimos. Dels 293 presents a la cambra, que en té 300, 255 han aprovat l'executiu i 38 hi han votat en contra. Papadimos, que va ser designat primer ministre divendres passat, després de dies de negociacions entre els partits, lidera un govern de transició fruit de l'acord entre el partit socialista Pasok, el conservador Nova Democràcia i l'extrema dreta de Laos.

Actualitzat
Entre els 38 vots contraris, la majoria dels quals provinents de diputats comunistes, hi ha també un dissident de Nova Democràcia i dos del Partit Socialista.

El nou govern grec té la missió de tirar endavant l'acord amb la UE per evitar la fallida de les finances gregues. Abans de la votació, Papadimos s'ha declarat "optimista" perquè la zona euro "superarà les dificultats que té avui en dia, malgrat les diferències entre els països" i ha destacat que "els dirigents prendran les decisions necessàries per garantir la credibilitat i l'estabilitat del sistema bancari".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut