El vicepresident valencià, José Ciscar
El vicepresident valencià, José Ciscar
València

El govern de Fabra condiciona la reciprocitat d'emissions al respecte a "les senyes d'identitat" valencianes

El vicepresident de l'executiu valencià, José Císcar, ha assegurat que Acció Cultural del País Valencià no és un interlocutor en aquest conflicte, i que "tot es desbloquejarà" quan la Generalitat "estigui disposada a respectar les senyes d'identitat del poble valencià". Sobre la sentència del Suprem, assegura que n'estudien la implicació.

RedaccióActualitzat
El govern valencià ha encarregat als seus serveis jurídics que estudiï què implica de la sentència del Tribunal Suprem que aquest dimecres anul·lava la prohibició de les emissions de TV3 al País Valencià. Ho ha explicat el vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Císcar, que ha afegit que el seu executiu no té res a negociar amb Acció Cultural del País Valencià. Segons Císcar, l'únic interlocutor vàlid per al conflicte sobre les emissions de la televisió catalana és la Generalitat de Catalunya, que és "qui en té les competències".

De cara a aquestes negociacions, però, el vicepresident valencià ha posat condicions. "En el moment que el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat del poble valencià, la llengua, la nostra cultura, les nostres tradicions, els símbols que els valencians ens hem donat com a propis en el nostre Estatut d'Autonomia podem arribar a un conveni de reciprocitat i ho desbloquejaríem absolutament tot".

El Suprem ha determinat que la Generalitat Valenciana no és competent per decidir si es pot veure TV3 a la Comunitat i ha anul·lat el procés sancionador contra Acció Cultural del País Valencià, de manera que el govern presidit per Alberto Fabra ha de retornar els 300.000 euros de multa que l'entitat havia abonat.



Anar al contingut