L'Havana

El govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC anuncien un nou acord de pau a Colòmbia

Aquest nou acord revisa alguns del 57 punts plantejats per l'oposició i incorpora condicions com ara que la guerrilla de les FARC haurà d'entregar els seus béns i diners per reparar les víctimes

RedaccióActualitzat

El govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC anuncien un nou acord de pau a Colòmbia.

Els equips negociadors del govern de Juan Manuel Santos i les FARC han aconseguit un nou acord amb el qual pretenen respondre al daltabaix que va suposar el "no" en el referèndum del 2 d'octubre.

Aquest nou acord revisa alguns del 57 punts plantejats per l'oposició i incorpora condicions com ara que la guerrilla de les FARC haurà d'entregar els seus béns i diners per reparar les víctimes. En canvi, no s'ha suprimit el punt que estableix que els caps de les FARC podran ser elegits per a càrrecs públics, ja que era un condició irrenunciable per part de la guerrilla.

El president Santos, que va rebre el Nobel de la Pau pel seu paper en aquest procés, ha reconegut que les modificacions del document milloren l'acord que es va rebutjar en el referèndum i que aquest és ara un acord per a tothom. 

"Vull reconèixer que aquest nou acord és un acord millor. Mirant enrere, el resultat del plebiscit ens ha donat l'oportunitat d'unir-nos. Vull agrair novament la bona disposició i la bona voluntat de tots els portaveus que hi han participat, sobretot els del 'no'."

Però l'expresident Uribe, un dels màxims opositors al text anterior, ja ha demanat revisar aquest nou document:

"He demanat al president de la República que aquest nou acord de l'Havana no sigui definitiu. Que es posin en coneixement dels partidaris del 'no' i de les víctimes, que els estudiaran i exposaran les seves observacions o sol·licituds de modificació en una nova reunió amb l'equip negociador del govern."

Encara no està confirmat, però sembla que aquest cop no hi haurà referèndum i que serà el Congrés colombià el que haurà de refrendar l'acord. 

 
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut