El govern de Barcelona insta el secretari a comprovar la disponibilitat del dispositiu electoral habitual de cara a l'1-O

ACN Barcelona.-La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat aquest dijous que el govern municipal ha demanat al secretari municipal que comprovi la disponibilitat del dispositiu electoral habitual de cara al referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha confirmat via Twitter la pròpia alcaldessa, Ada Colau, que ha assegurat que mantenen la "plena disposició a facilitar la participació a tota mobilització democràtica", però ha afegit que ho faran "sense posar en risc la institució ni els funcionaris". Després de rebre la carta del president de la Generalitat i del vicepresident fent un requeriment sobre els locals municipals que es van utilitzar en les passades eleccions al Parlament, Ortiz ha apuntat que la Llei del referèndum és una llei aprovada i "no hi ha res que indiqui el contrari". Caldrà veure què passarà en cas de suspensió del TC.

Tot just minuts després que ho anunciés Ortiz, Colau ha confirmat via Twitter que ha traslladat un requeriment al secretari municipal perquè comprovi la disponibilitat del dispositiu electoral habitua i així poder respondre en 48 hores a la carta de Puigdemont i de Junqueras. "Mantenim la plena disposició a facilitar la participació a tota mobilització democràtica, sense posar en risc institució ni funcionaris", ha afegit l'alcaldessa.Ortiz ha afegit en la seva compareixença que aquest dispositiu "implica recursos, espais i persones". Ara és feina del secretari comprovar la seva disponibilitat de cara a l'1 d'octubre per tal de respondre el requeriment del Govern, tenint en compte que la Llei del Referèndum és vigent.

Anar al contingut