Madrid

Zapatero reconeix que "és probable" que ETA robés les armes i que això "tindrà conseqüències"

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapateo, ha reconegut que "és probable que sigui ETA" l'autora del robatori de 350 armes a França, i ha advertit que, si és així, això "tindrà conseqüències en el seu moment". Zapatero ha qualificat el fet de "greu" durant una conferència de premsa que ha ofert al costat del primer ministre belga, Guy Verfhostad. El cap de l'executiu ha assenyalat que cal esperar per conèixer tota la investigació que s'està duent a terme, però ha insistit que aquest punt "és probable". Per la seva banda, el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, ha assenyalat que, si es confirma l'autoria d'ETA, "no apunta a cap bona direcció".

Actualitzat

López Aguilar ha deixat clar que l'"alto el foc permanent" decretat per ETA fa més de sis mesos ha de ser "irrevocable i definitiu", la qual cosa implica el "cessament de tota forma de violència i d'amenaça de violència".

És en aquest context que el ministre de Justícia ha dit que "no apunta a cap bona direcció" que sigui ETA qui va robar les armes al sud-est de França, com semblen apuntar tots els indicis. López Aguilar ha dit que el govern espanyol farà tot el que estigui a les seves mans "per posar punt final a l'organització terrorista ETA".

El ministre també s'ha referit al debat del Parlament Europeu i ha assenyalat que és una mostra del "suport" comunitari "a l'esperança de la societat espanyola" d'acabar amb ETA.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut