El conseller d'Interior, Felip Puig
El conseller d'Interior, Felip Puig
Barcelona

El govern coordina un registre amb les dades policials i penals dels maltractadors per posar fi a la violència masclista

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat al Parlament que el seu departament i el de Justícia s'estan coordinant per lluitar contra la violència masclista a través d'un registre actualitzat de les dades policials i penals dels maltractadors. Puig ha qualificat d'episodi horrible les set dones mortes a mans de les seves parelles des de principis d'any.

RedaccióActualitzat
Davant la comissió d'Interior, Puig assegura que l'objectiu de millorar la coordinació entre els departaments del govern per lluitar contra la violència de gènere és prevenir els casos d'assassinat. En aquest sentit, ha explicat que el registre permet: "Compartir la informació del sistema penitenciari de Catalunya per mantenir actualitzades les ordres de protecció judicial i la situació dels permisos de presos per violència masclista i domèstica". A més, ha afegit: "Hem aprofundit en el coneixement dels agressors de violència de gènere a través de l'eina de l'evolució del risc, que serveix per valorar la probabilitat d'alta reincidència".

El conseller ha explicat que malgrat les estadístiques d'aquest any, Catalunya està per sota de la mitjana de morts per violència masclista d'altres països europeus, com França o el Regne Unit.

L'oposició, però, li retreu que vulgui amagar el problema. El diputat socialista Xavier Sabaté li ha recriminat: "No donen la resposta adequada com a govern, trivialitzen i fins i tot frivolitzen".

Puig ha recordat que cap de les set víctimes mortals per violència de gènere d'aquest any havia denunciat la parella per maltractaments.
Anar al contingut