El Govern converteix en pisos socials les antigues casernes de la Guàrdia Civil a Olesa de Montserrat

El Govern converteix en pisos socials les antigues casernes de la Guàrdia Civil a Olesa de Montserrat

El Govern converteix en pisos socials les antigues casernes de la Guàrdia Civil a Olesa de Montserrat

Actualitzat
Pla mig de la consellera Meritxell Borràs consultant els plànols dels nous habitatges socials d'Olesa de Montserrat acompanyada de representants tècnics i municipals. Imatge del 17 d'octubre de 2016 (

Pla mig de la consellera Meritxell Borràs consultant els plànols dels nous habitatges socials d'Olesa de Montserrat acompanyada de representants tècnics i municipals. Imatge del 17 d'octubre de 2016 (horitzontal)

ACN Olesa de Montserrat.-El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge destinarà el bloc 1 de les antigues casernes de la Guàrdia Civil a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) a habitatges socials. Són 16 pisos que passaran a formar part del parc públic de la Generalitat. D'aquests, dos es reservaran per atendre casos vehiculats per la Generalitat a través de la Mesa d'Emergències, i dos més es destinaran a veïns atesos pels serveis socials municipals. Els 12 pisos restants s'adjudicaran en funció d'uns barems d'ingressos mínims i màxims dels sol¿licitants, i tindran un preu de lloguer social de menys de 275 euros. La consellera Meritxell Borràs ha recordat que l'immoble estava en desús des del 2007 i ha lamentat la "llarga batalla innecessària i un punt absurda" que s'ha produït entre la Guàrdia Civil i l'administració per recuperar la propietat de la finca.

Les obres de rehabilitació de l'edifici, ubicat al barri de Sant Bernat, ja estan en marxa i es preveu que es desenvolupin en dues fases per adequar l'interior dels pisos, substituir les instal¿lacions generals i reparar els espais comuns. La primera etapa té un pressupost de 300.000 euros i es calcula que estigui enllestida a principis del 2017, mentre que la reforma global s'espera que finalitzi abans del mes de març per poder lliurar els pisos durant el primer trimestre. De fet, els interessats ja poden fer la seva sol¿licitud fins el 18 de novembre.La consellera Meritxell Borràs ha visitat aquest dilluns les obres d'adequació i ha aplaudit que finalment la Generalitat hagi recuperat el bloc per a finalitats socials, recordant que Olesa de Montserrat és un dels 72 municipis catalans amb alta demanda d'habitatge social. Borràs ha situat la reforma de l'antiga caserna policial com a exemple de l'acció del Govern "per donar resposta a les necessitats d'habitatge de les famílies que més ho necessiten".Meritxell Borràs ha fet la visita acompanyada del regidor d'Habitatge d'Olesa de Montserrat, Jordi Martínez; la regidora de Serveis Socials, Georgina Muñoz; el director de Promoció de l'Habitatge, Albert Toledo; i el director de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge, Jordi Sanuy.