Barcelona

El govern consignarà uns diners per afrontar una possible indemnització en el "cas Quintana"

Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Jordi Jané, a "Els matins" de TV3, després que un advocat dels Mossos admetés que l'incident que va fer perdre un ull a Ester Quintana l'hi havia causat una actuació policial

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat que el govern farà una reserva econòmica per fer front a possibles indemnitzacions en el "cas Quintana". Ho ha dit a "Els matins" de TV3 deu dies després que, per primera vegada, un advocat dels Mossos admetés que l'incident que va fer perdre un ull a Ester Quintana l'havia causat una actuació policial.

Sobre aquest afer, Jané ha explicat: "Ja avanço que la Generalitat farà consignació de responsabilitat civil econòmica pels danys que se'n poguessin derivar. Això no és reconeixement de culpa, és simplement voluntat d'aquest conseller, voluntat del govern de Catalunya, d'aclarir els fets, de respectar la justícia, com no pot ser d'una altra manera, i respectar sobretot una persona que ha patit molt, que és la senyora Ester Quintana". El conseller calcula que el judici oral per aquest cas començarà a principis de l'any que ve.

D'altra banda, i en relació amb la cooperació entre forces policials, el conseller d'Interior diu que la Junta de Seguretat s'hauria de reunir abans de les eleccions del 27 de setembre. Jané ha qualificat d'anòmal que no ho hagi fet des del 2009.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut