El bus turístic atacat amb el lema "El turisme mata els barris" (RAC1)
El bus turístic atacat amb el lema "El turisme mata els barris" (RAC1)
Barcelona

El govern "condemna sense matisos" les accions d'Arran i la CUP les veu "simbòliques"

Els empresaris del sector turístic també es posen en alerta i demanen contundència a l'ajuntament

RedaccióActualitzat

Els atacs d'Arran, l'organització juvenil de la CUP, en contra del model turístic de Barcelona han fet reaccionar el govern. El conseller de Presidència i portaveu del govern, Josep Turull, n'ha parlat durant la roda de premsa posterior al Consell Excutiu. Turull ha assegurat que el govern els "condemna sense pal·liatius" i confirma que es presentaran com a acusació particular contra els seus autors.

L'escalada va començar el cap de setmana amb l'atac a un autobús turístic i ha continuat rebentant rodes de bicicletes de lloguer, habitualment utilitzades pels turistes. I asseguren que no seran les úniques accions que faran.

La CUP demana que es "desdramatitzin" les accions

Per la seva banda, la CUP ha volgut desdramatitzar les accions, que titlla de "simbòliques". La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha puntualitzat que "Arran no és la CUP", ja que "té els seus propis portaveus i els seus propis òrgans de decisió", però ha justificat aquests atacs, ja que es tracta d'una "acció simbòlica per denunciar un model turístic depredador a Barcelona", per la qual cosa no cal "dramatitzar".

El sector també aixeca la veu contra els atacs

Mentrestant, els empresaris del sector turístic també s'han posat en alerta i demanen a l'Ajuntament de Barcelona, que ja ha anunciat que denunciarà els fets, mà ferma per aturar aquests actes vandàlics. Una trentena d'entitats vinculades al comerç i al turisme de la ciutat han adreçat una carta a l'alcaldessa Colau.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut