Representants dels treballadors de la Generalitat, abans d'una reunió de la mesa de la funció pública. (Foto: ACN)
Representants dels treballadors de la Generalitat, abans d'una reunió de la mesa de la funció pública. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern comunica als sindicats que els funcionaris es tornaran a quedar sense una paga extra l'any que ve

La Generalitat ha comunicat la mesura als sindicats i també ha reiterat que recuperarà la paga si finalment cobra l'impost de dipòsits bancaris. Els sindicats ho troben inacceptable perquè consideren que "un govern ha de negociar d'acord amb les seves capacitats d'actuació. Els sindicats no donen per tancada la negociació.

RedaccióActualitzat

Els funcionaris i treballadors públics es tornaran a quedar sense una paga extra l'any que ve. Ja ho va avançar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una entrevista a "Els matins" de TV3, però ara la Generalitat ho ha comunicat als sindicats en la mesa de la funció pública. La retallada equival al 7% de la retribució anual dels treballadors públics. Amb tot, el govern ha reiterat que només es recuperarà la paga si el govern cobra l'impost dels dipòsits bancaris.

Els sindicats estan indignats i creuen que això no pot dependre de si arriben o no uns diners de Madrid. Segons el portaveu de Comissions Obreres, Xesús González, la mesura "és absolutament inacceptable" ja que considera que "un govern ha de negociar d'acord amb les seves capacitats d'actuació, no amb les que depenguin de tercers".

En qualsevol cas, González no dóna per tancada la negociació perquè creu que fins que no s'aprovin els pressupostos hi ha marge de temps per canviar. Dilluns la mesa de la funció pública es tornarà a reunir.

Anar al contingut